Van Hanegem: "Zet hem in een bakfiets en rij naar het vliegveld"

1 juli 2021, 13:51   Bijgewerkt: 1 juli 2021, 14:01

Willem van Hanegem is Nicolai Jørgensen liever kwijt dan rijk bij Feyenoord. De clublegende is van mening dat de Deense spits te veel met een transfer bezig is en weg moet uit Rotterdam.

"Zet hem in een bakfiets en rij hem naar het vliegveld. Met je gevoel moet je bij Feyenoord zijn. Die club is het mooiste wat er is. Ondanks dat ze niet zo heel goed spelen, blijft het de mooiste club. Alleen heel veel mensen beseffen dat niet", stelt Van Hanegem bij ESPN. De aanvaller verdient volgens interviewer Hans Kraay jr 1,7 miljoen euro per jaar in de havenstad.

Een behoorlijk bedrag voor een spits, die de afgelopen seizoenen te weinig bracht. In zijn debuutjaar was Jørgensen de revalatie van het seizoen door topscorer te worden en de landstitel te pakken met Feyenoord. Daarna is het snel bergafwaarts gegaan, mede door veel blessureleed. De club zou zo graag van de dure speler afwillen dat hij deze zomer sowieso moet vertrekken, anders wordt zijn contract ontbonden. 

"Die jongen wil weg, die kan je toch niet tegenhouden", verklaart Van Hanegem, die ook doelt op Steven Berghuis. De aanvaller staat in de serieuze belangstelling van Ajax en lijkt zelf ook wel oren te hebben naar een nieuwe stap. "Dan moet je ook niet gaan zaniken en zeuren. Zo krijg je alleen maar dat gezeik, daar heb je niets aan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen