"We wilden een jaar niet in twee duels weggooien"

23 juli 2006, 14:44

Het duurt nog vier weken voordat de competitie van start gaat, maar voor FC Twente is het seizoen al begonnen. De ploeg uit Enschede moest deze week aan de bak in het Intertoto-toernooi, tegen het Zweedse Kalmar FF. Omdat de Tukkers deze tweestrijd in hun voordeel wisten te beslissen, staat de ploeg nu op de drempel van deelname aan de UEFA Cup. "Wij kunnen het heel veel ploegen moeilijk maken", zegt Rob Wielaert tegen FCUpdate.nl.

De manier waarop Twente zich zaterdag kwalificeerde voor de tweede, en tevens laatste, voorronde van de UEFA Cup was indrukwekkend. De ploeg legde een prima wedstrijd op de mat en toonde bovendien karakter. Op het moment dat Kalmar FF in Enschede terug kwam tot 1-1 leek het elftal van Fred Rutten geslagen, maar in de slotfase zorgden twee treffers van Sharbel Touma alsnog gerechtigheid.

Kennedy Bakircioglu

Kennedy Bakircioglu

Wielaert benadrukte nog maar eens het belang van het Intertoto-duel. "Dit is gewoon een hartstikke mooi toernooi. Twente heeft vorig seizoen een heel jaar gevoetbald om in dit toernooi te mogen spelen. Iedereen heeft hier keihard voor gewerkt en we waren vastbesloten om deze wedstrijd te winnen. We wilden al het werk van vorig seizoen niet in twee wedstrijden weggooien. Als we hier hadden verloren, waren dit niets meer dan twee oefenwedstrijden geweest. Dat wilden we niet."

Als FC Twente er nu in slaagt om de laatste voorronde te overleven, plaatst de ploeg zich voor de UEFA Cup. "Of ik een voorkeur heb voor een tegenstander in de volgende ronde? Nee, niet echt. We kunnen tegen een ploeg als Newcastle loten, maar misschien is het ook handig als we tegen een op papier zwakkere tegenstander loten. Maargoed, we zien het wel. Als we vanuit een vaste organisatie spelen, kunnen we het heel veel teams moeilijk maken."

Wielaert is in ieder geval vol lof over Twente. De verdediger, die deze zomer overkwam van NEC, ziet veel potentie in de Tukkerse selectie. "Er zit nog heel veel rek in deze groep. Het is een redelijk jong team en iedereen is elke minuut van de dag bezig om beter te worden. Het gaat gewoon goed", stelt de rechtsbenige verdediger tevreden vast.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen