Pröpper zet kwaad bloed in Almelo en tekent bij Twente

1 juli 2021, 19:13

FC Twente heeft de komst van Robin Pröpper afgerond. De 27-jarige aanvoerder komt over van grote rivaal Heracles Almelo en tekent in de Grolsch Veste een contract voor drie seizoenen.

De pikante transfer van Pröpper hing al een tijdje in de lucht. Heracles wilde langer door met zijn aanvoerder, maar Pröpper achtte de tijd rijp voor een nieuw uitdaging. "Voor mij was nu het moment om bij een andere club een nieuwe stap te maken als voetballer. Bij FC Twente wil ik weer het beste uit mezelf halen en me op die manier blijven ontwikkelen", reageert de verdediger op het clubkanaal.

Lees ook: Heracles-fans hopen op 'huilende' Pröpper na FC Twente-transfer

In Twente is men in zijn nopjes met de komst van de Heracles-captain. "We waren op zoek naar een centrale verdediger. Met de komst van Robin hebben we dit heel goed in kunnen vullen. Robin speelt al jaren op het hoogste niveau en is zeer ervaren. Daarmee kan hij onze relatief jonge ploeg helpen. Het is mooi dat Robin al vroeg in de voorbereiding aansluit. Hij zal er snel staan", aldus technisch directeur Jan Streuer.

Pröpper is alweer de zesde zomeraanwinst van Twente. Eerder strikte de club uit Enschede Lars Unnerstall (PSV), Manfred Ugalde (Manchester City, huur), Giovanni Troupée (FC Utrecht), Virgil Misidjan (PEC Zwolle) en Jody Lukoki (Yeni Malatyaspor).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen