Xavi: "Leo heeft Barça nodig en Barça heeft Leo nodig"

2 juli 2021, 08:13

Xavi verwacht dat voormalig ploeggenoot Lionel Messi zijn contract bij FC Barcelona zal verlengen. De Argentijnse superster is momenteel 'clubloos', omdat er nog geen nieuwe verbintenis is getekend nadat zijn contract op 1 juli (donderdag) afliep. 

"We moeten afwachten", stelde Xavi in gesprek met het Spaanse Mundo Deportivo. "Ik kan me voorstellen dat hij met de club en de president in gesprek is. Ik gun Leo het beste. Als vriend en als culé (Barça-supporter, red.) hoop ik dat hij doorgaat bij Barça. Hopelijk kan het zo snel mogelijk worden afgerond."

Zelf heeft Xavi er vertrouwen in dat dat goedkomt. "Als ik zou moeten gokken, zeg ik dat hij bij de club zal blijven. In het voetbal zijn vaker gekke dingen gebeurd, maar ik verwacht van wel. Leo heeft Barça nodig en Barça heeft Leo nodig. Hij is gelukkig in Barcelona, waar hij al een leven lang speelt. Ik durf te wedden dat hij verlengt."

Gesprek met Tebas

Een van de belangrijkste obstakels bij het verlengen van Messi's contract, is het nieuwe salarisplafond dat Barcelona door de Spaanse competitie is opgelegd. President Joan Laporta zal daarom vandaag (vrijdag) in gesprek gaan met competitiebaas Javier Tebas. In het gesprek zal worden geprobeerd tot een oplossing te komen. 

Lees ook: 'Laporta plant gesprek in met La Liga-baas over toekomst Messi'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen