Heracles niet blij met keuze Pröpper: "Het steekt"

2 juli 2021, 08:44

De reacties bij Heracles Almelo op de gevoelige transfer van Robin Pröpper, die de club verliet voor aartsrivaal FC Twente, zijn gemixt. Trainer Frank Wormuth is weinig rancuneus, maar technisch directeur Tim Gilissen trekt het zich meer aan. In gesprek met Tubantia doet hij zijn verhaal.

"Robin heeft het goed gedaan bij ons, was een boegbeeld van de club en wij zijn altijd goed voor hem geweest", begon Gilissen. "We hebben twee keer zijn contract verlengd terwijl hij een blessure had en hebben hem altijd gesteund. In februari hebben we hem een nieuw aanbod gedaan, daar wilde hij niet naar kijken. Dat mag natuurlijk, spelers gaan altijd een keer weg voor een nieuwe sportieve of financiële uitdaging."

De technisch directeur vervolgde: "Hij zei steeds in de media dat hij het naar zijn zin had bij ons en een langer verblijf niet uitsloot. Dat is aardig, maar daar hebben we niets van gemerkt. Vorig jaar wilde hij ook niet verlengen, verkocht hij zijn huis en huurde hij daarna een huis in Almelo, dat hij deze week leeghaalde. Dan weet je genoeg", Gilissen benadrukte dat het zijn goed recht is om voor een vertrek te kiezen, maar dat vooral de keuze voor de rivaal pijn doet. "Het sentiment kunnen we niet negeren. Het steekt en dat is teleurstellend. Dit is echt het laatste wat we van Robin hadden verwacht."

"Ook voor de mensen op de club is het lastig", weet Gilissen. "Ik heb Robin de laatste weken meerdere keren gesproken. Ik weet hoe hij denkt over deze stap. Het is wel eens eerder ter sprake gekomen, toen er nog niets speelde. Het was voor hem absoluut geen optie, hij wilde naar het buitenland. Daar gingen we vanuit."

Lees ook: Heracles-fans hopen op 'huilende' Pröpper na FC Twente-transfer

Wormuth

Trainer Wormuth noemde de transfer van Pröpper 'pijnlijk', maar snapte zijn keuze wel. "Ik gun hem het beste, hij is een goede jongen", begon hij. "Natuurlijk heeft het wel een nare bijsmaak, maar ik ben niet boos op hem. We weten tenslotte allemaal waarom hij de keuze maakt. Het is niet vanwege het voetbal of het sportieve deel: ik vermoed dat het een geldverhaal is."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen