Duitse uitblinker Gosens: "Ik heb tegen de tranen gevochten"

2 juli 2021 – Robin Gosens was tijdens het Europees kampioenschap één van de revelaties. Nederland had Denzel Dumfries die maar bleef gaan langs de zijlijn, Duitsland had de oud-speler van Heracles Almelo en FC Dordrecht. Hij kijkt met trots terug op zijn toernooi, ondanks de vroege uitschakeling.

Duitse uitblinker Gosens: "Ik heb tegen de tranen gevochten"

Het EK eindigde voor Duitsland en voor Gosens in de achtste finale na een nederlaag tegen Engeland. Dat kwam wel aan als een klap, vertelt de wingback bij Sport1. "Ik heb niet gehuild, maar ik heb wel tegen de tranen gevochten. Ik heb het nog niet verwerkt, het doet zo enorm veel pijn. Dat zal mogelijk nog wel een paar weken duren, omdat het zo ongelooflijk bitter was in de achtste finale eruit te gaan. We hadden ons nog zoveel meer voorgenomen."

Voor de linkspoot van Atalanta Bergamo was het een einde aan een droomvlucht. Vooral in de wedstrijd tegen Portugal maakte hij een geweldige indruk. Tijdens de 4-2 overwinning was hij twee keer de aangever bij een goal en één keer mocht hij zelf afronden met een prachtige kopbal. "Voor mij was het EK een enorme gebeurtenis, een droom die in vervulling is gegaan. Dat ik mijn land op zo'n toernooi mocht vertegenwoordigen."

De speler van Atalanta Bergamo werd een publiekslieveling. "Het is tot nu toe het hoogtepunt van mijn carrière. Ik heb genoeg mooie wedstrijden gespeeld, maar voor Duitsland, tegen zo'n tegenstander, op zo'n mooi podium. Het was de perfecte avond, de perfecte dag. Mooier kan het niet worden. Het zal me eeuwig bijblijven. Ik zal mijn kinderen en kleinkinderen erover vertellen."

Eredivisie

gerelateerd