Club Brugge ziet miljoenen binnenstromen door investeerder

2 juli 2021, 11:17

Club Brugge heeft een nieuwe investeerder verwelkomd. Orkila Capital pompt bij elkaar vijftig miljoen euro in de kampioen van België. De nieuwe investeerder levert een kapitaalinjectie van twintig miljoen, terwijl dertig miljoen wordt gebruikt om iets minder dan een kwart van de aandelen in Club Brugge in handen te krijgen.

De Belgische landskampioen probeerde de club eerst al de beurs op te krijgen, zoals Ajax in Nederland. Dat plan mislukte, maar nu heeft de club alsnog een manier gevonden voor een kapitaalinjectie. Orkila Capital is een grote naam, stelt Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe. Hij is dan ook in zijn nopjes met de samenwerking. "Ik ben zeer trots om vandaag een zeer duidelijke, stabiele en mooie toekomst voor Club Brugge te kunnen aankondigen."

"Ik ben ervan overtuigd dat onze ervaring in het internationale voetbal, gecombineerd met de uitvoerige expertise van Orkila met hun uitgebreid portfolio, een stabiele basis vormen om onze groei te consolideren in een snel veranderende voetbal- en businesswereld", aldus de dolgelukkige preses. Ook Orkila Capital-manager Jesse Du Bey is blij met de samenwerking. Hij stelt op de clubwebsite dat Club Brugge 'één van de topmerken in de Europese sportwereld' is.

"We investeren in merken die een enorme emotionele connectie met hun fans, medewerkers en klanten hebben, gebaseerd op een passie voor hun eigen missie, hoge integriteit en sterke innovatie. We geloven dat Club Brugge perfect aan deze omschrijving voldoet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen