Shaqiri eist tegen Spanje nog '10 procent meer' van Zwitserland

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

2 juli 2021 – Na de stunt tegen Frankrijk wacht Zwitserland vanavond (vrijdag) opnieuw geen makkelijke opgave. In de kwartfinale is Spanje namelijk de tegenstander. Hoewel het al bijzonder is dat het land zo ver is gekomen, eist trainer Vladimir Petkovic nóg meer van zijn ploeg. 

Shaqiri eist tegen Spanje nog '10 procent meer' van Zwitserland

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik kan nog niet zeggen dat ik tevreden ben dat we zo ver zijn gekomen", begon Petkovic op de persconferentie. "Het belangrijkste is voor mij altijd de volgende stap, de volgende wedstrijd." Het gemis van de geschorste Granit Xhaka zal daarbij ongetwijfeld gevoeld worden, maar Petkovic maakt zich niet heel druk. "We hebben genoeg goede spelers in onze selectie", reageerde hij. "We zullen niet veel veranderen. Ik heb een plan."

Petkovic is ervan overtuigd dat zijn elftal over meer leiders beschikt. Eén van hen is smaakmaker Xherdan Shaqiri, die tegen Spanje de aanvoerdersband zal overnemen van Xhaka. "Ik ben trots dat ik aanvoerder mag zijn in zo'n belangrijke wedstrijd", reageerde Shaqiri zelf, die ook aanwezig was op de persconferentie. "Ik zal proberen mijn kwaliteiten op het veld te laten zien en het team daarmee te helpen", aldus de aanvaller die zelf al twee keer trefzeker was dit EK.

"We zullen hem gaan missen", vervolgde Shaqiri over ploeggenoot Xhaka. "Iedereen zal nog tien procent meer moeten geven dan tegen Frankrijk. Niet alleen om het gemis van Granit op te vangen, maar ook omdat we zo de wedstrijd kunnen winnen." Zwitserland trapt vanavond om 18.00 uur af tegen Spanje. De winnaar van de kwartfinale neemt het in de halve finale op tegen Italië of België. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd