Transferweekje: St. Juste wacht mooie stap, wat doet Messi?

3 juli 2021, 12:07   Bijgewerkt: 3 juli 2021, 14:18

Het EK is in volle gang, maar ook op de transfermarkt is het druk. De transfermarkt is sinds donderdag open, waardoor clubs hun selectie voor het nieuwe seizoen nu echt kunnen samenstellen. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

St. Juste wacht mooie stap

Een van de grote uitblinkers was hij in de Eredivisie nooit, maar stapje voor stapje lijkt Jeremiah St. Juste toch onderweg naar de Europese (sub)top. Na zijn doorbraak bij sc Heerenveen speelde hij twee seizoenen voor Feyenoord, wat hem uiteindelijk een stap naar de Duitse Bundesliga opleverde. Na twee seizoenen bij FSV Mainz lijkt hij opnieuw omhoog te kunnen kijken. Eerder werd namelijk al geschreven over interesse van VfL Wolfsburg, Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund. Laatstgenoemde leek daarbij het meest concreet, maar krijgt nu ook concurrentie van SS Lazio, zo schreef BILD vrijdag. Wie de verdediger ook binnenhaalt, het lijkt hoe dan ook een mooie stap omhoog te worden voor de op één na snelste speler van de Bundesliga

{image[348749][left-half][]}Drukke transferzomer Feyenoord komt op gang

Het mag duidelijk zijn dat Feyenoord een drukke transferzomer tegemoet gaat. Deze week werden rechtsback Marcus Pedersen en doelman Ofir Marciano al verwelkomd op het trainingsveld, maar daar blijft het niet bij. Zo vertrok Jordy Wehrmann naar FC Luzern, wordt Wouter Burger gelinkt aan FC Basel, lijkt ook Nicolai Jørgensen uitgevoetbald in Rotterdam en zijn supporters van de club nog altijd in afwachting van het pijnlijke nieuws dat aanvoerder Steven Berghuis de overstap maakt naar aartsrivaal Ajax. Een vervanger van de rechtsbuiten wordt gezocht in Zuid-Amerika, zo liet het goed ingevoerde Feyenoord Transfermarkt al weten. Daarnaast kwam deze week naar buiten dat de Noorse talenten Joshua Kitolano (19, verdedigende middenvelder) en Fredrik André Bjørkjan (22, linksback), de volgende versterkingen moeten gaan worden. Wordt vervolgd...

Transfer Sancho goed nieuws voor Malen

Donyell Malen wordt al een jaar lang veelvuldig gelinkt aan Borussia Dortmund, maar sinds deze week is de stap ineens echt een stuk dichterbij. De aanvaller worddt namelijk gezien als beoogd opvolger voor Jadon Sancho, die deze week (eindelijk) definitief de overstap maakte naar Manchester United. De gesprekken met zijn zaakwaarnemer Mino Raiola zijn deze week dan ook geopend, wist Fabrizio Romano te melden. Naar verluidt zijn er ook Engelse clubs geïnteresseerd, die Dortmund daarmee een stap voor wil blijven. PSV zal hopen dat het flink kan cashen; de Duitse club ving immers zo'n negentig miljoen euro voor Sancho. Eerder werd door BILD een prijskaartje van dertig miljoen euro op Malen geplakt. 

{image[342462][right-half][]}Clubliefde of euro's voor superster Grealish

Spelmaker Jack Grealish kan al enkele jaren rekenen op serieuze interesse van nationale en internationale topclubs. De in Birmingham geboren middenvelder staat al sinds 2007 (!) onder contract bij zijn jeugdliefde Aston Villa en is daar de absolute superster. Vorige zomer werd er ook al hard getrokken aan Grealish, maar toen liet hij zien dat échte clubliefde nog altijd bestaat en tekende hij bij. Hij ligt daardoor tot de zomer van 2025 vast, maar toch is Manchester City bereid om hem deze zomer voor meer dan honderd miljoen euro over te nemen. In Manchester kan hij 175.000 euro per week gaan verdienen, wat neerkomt op een jaarsalaris van ruim negen miljoen euro. De clubliefde van Grealish wordt in ieder geval flink op de proef gesteld.

Contract Messi

Lionel Messi zit zonder club. Het contract van de Argentijnse ster liep deze week af, dus mag hij gaan en staan waar hij wil. Maar de kans is groot dat de 34-jarige Messi ook volgend seizoen in Camp Nou is te bewonderen. Het verlengen van het contract heeft echter wel wat voeten in aarde. Volgens voorzitter Joan Laporta is er nog één groot obstakel: de Financial Fair Play-regels van de Spaanse competitie. Terwijl Barça probeert Messi langer vast te leggen, moet de club snijden in de salariskosten. In Spanje gaat men er echter nog steeds vanuit dat Messi voor Barcelona blijft behouden. De grote vraag is: wanner komt er witte rook?

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen