Lang krijgt straf na omstreden lied: aanvaller moet naar museum

2 juli 2021, 12:15   Bijgewerkt: 2 juli 2021, 12:21

Noa Lang kent zijn straf voor het zingen van een antisemitisch lied tijdens het titelfeest. De aanvaller van Club Brugge krijgt van het Bondsparket geen geldboete of schorsing, maar een alternatieve straf. Lang moet verplicht de Dossinkazerne in Mechelen bezoeken.

Lang en zijn ploeggenoten vierden de titel eind mei zeer uitbundig met de massaal toegestroomde Club-supporters. De Nederlander zong daar het omstreden supporterslied 'Nog liever dood dan Sporting-jood', verwijzend naar de fans van rivaal Anderlecht. De Disciplinaire Raad van de Koninklijke Belgische Voetbalbond kwam vrijdag tot de conclusie dat de liederen wel kwetsend waren. "Dat blijkt onder meer uit de scherpe reacties na het verspreiden van de video."

Het Bondsparket acht Lang nu schuldig aan het zingen van een spreekkoor dat in strijd is met de bondsregels, zonder enig racistisch of discriminerend oogmerk. Ze leggen hem een alternatieve straf op: Lang moet voor 1 oktober de Dossinkazerne in Mechelen bezoeken. Het voormalige deportatiekamp huisvest nu een museum over de Holocaust en de gruweldaden tijdens de Tweede Wereldoorlog in België. Als Lang het museum niet voor 1 oktober heeft bezocht, wordt de oud-Ajacied automatisch geschorst voor twee wedstrijden, aldus de KBVB.

Noa Lang maakte vorig jaar zomer de overstap van Ajax naar Club Brugge, waar hij vooral op zoek ging naar speelminuten. Bij de Belgische topclub groeide de 22-jarige buitenspeler in recordtijd uit tot publiekslieveling en smaakmaker. In 24 competitieduels was hij veertien keer trefzeker en bereidde hij acht goals voor. Ook in de kampioenspoule drukte hij zijn stempel, met twee goals en een assist. De aanvaller werd al gelinkt aan meerdere clubs uit de Europese topcompetities.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen