Ramalho over keuze voor PSV, Schmidt en boodschap van Gomes

2 juli 2021, 13:03

André Ramalho is een van de versterkingen die de as van PSV van de nodige ervaring moet voorzien. De roep om dergelijke spelers was al langer aanwezig binnen de spelersgroep. "Het zou mooi zijn om that guy te zijn", doelde hij op de 'oudere broer' die de 23-jarige Olivier Boscagli graag naast zich ziet centraal achterin. 

Met de 29-jarige Ramalho - en ook Marco van Ginkel (28) en Davy Pröpper (29) - lijkt PSV de leiders die de ploeg miste te hebben gevonden. "Ik hoop dat te kunnen zijn", vertelde Ramalho aan De Telegraaf. "Het is ook de reden dat PSV me hierheen heeft gehaald. Ik zal doen wat ik kan om de jongere jongens te helpen en weet zeker dat ik ze kán helpen, zoals ik andersom ook van ze zal leren. Met de mix van ervaren en jonge spelers, weet ik zeker dat het team zal groeien."

Ramalho sprak na zijn eerste trainingsdagen in Eindhoven van een 'geweldige eerste indruk'. "In de eerste week zie ik direct dat de kwaliteit binnen het team heel hoog is. Ik had veel redenen om hiernaartoe te komen: ten eerste hoe groot deze club is. PSV heeft een grote historie en een team dat altijd voor de prijzen speelt in Nederland. Een andere reden is dat ik een nieuwe uitdaging wilde in mijn carrière. Gelukkig wonnen we veel in Oostenrijk (Red Bull Salzburg, red.), maar ik weet zeker dat PSV nu de juiste beslissing is."

Een andere reden om voor PSV te kiezen was trainer Roger Schmidt, waar hij voor de derde (!) keer in zijn carrière mee zal samenwerken. "Ik mag hem graag", vertelde de verdediger die de trainer ook bij Bayer Leverkusen en Red Bull Salzburg al meemaakte. "Hij was de man die me de kans gaf om op profniveau te spelen. Ik ben dankbaar voor wat hij voor me heeft gedaan en ik weet dat alles afhangt van mijn eigen prestaties. Dat weet hij ook. Ik weet precies wat hij van me verlangt."

Ramalho is bepaald niet de eerste Braziliaan in Eindhoven. Zo ontving hij bij zijn komst een videoboodschap van voormalig PSV-keeper Heurelho Gomes. "Dat was erg aardig van hem. Ik heb hem direct een bericht gestuurd op Instagram en hem bedankt. Hij vertelde me dat hij ergens in de komende tijd hiernaartoe komt. Daar kijk ik naar uit. Het maakt het iets makkelijker, wanneer je iemand kent die zoveel bij deze club heeft meegemaakt. Ik wil hem beter leren kennen, want hij was een geweldige keeper en is iemand met een grote historie bij de club. Dat hoop ik ook te bereiken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen