Kroos heeft laatste interland al gespeeld en kondigt afscheid aan

2 juli 2021, 14:20

Er is definitief een einde gekomen aan het tijdperk Toni Kroos bij Duitsland. De middenvelder twijfelde al langer over zijn toekomst als international, maar drie dagen na de uitschakeling op het EK is de kogel door de kerk. Via een brief op social media kondigde Kroos aan zich vanaf nu alleen nog maar op Real Madrid te richten. 

'106 keer heb ik voor Duitsland gespeeld', begon Kroos zijn brief, die hij via Instagram en Twitter deelde. 'Een volgende keer zal er niet meer komen. Ik had graag gewild - en daarvoor heb ik alles gegeven - dat het er 109 zouden zijn geweest en dat we nog een grote prijs, de EK-titel, hadden kunnen pakken.'

Kroos vertelde verder dat hij al enige tijd wist dat hij het WK van 2022 in Qatar niet in actie zou komen. Als voornaamste reden voerde hij aan dat hij zich volledig op Real Madrid wil focussen. Daarnaast wil hij meer tijd besteden aan zijn vrouw en drie kinderen.

'Het was een grote eer dat ik dit shirt zo lang heb mogen dragen', ging Kroos, die in 2010 debuteerde voor Die Mannschaft verder. 'Ik heb het met trots en hartstocht gedaan.' Tot slot bedankte de middenvelder de Duitse fans en de eveneens afzwaaiende trainer Joachim Löw en wenste hij opvolger Hansi Flick veel succes.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen