Valse start Groningen en NEC: blessures bij aanwinst en captain

2 juli 2021 – FC Groningen en NEC kenden in aanloop naar het nieuwe Eredivisieseizoen allebei een flinke tegenvaller. Beide clubs zijn getroffen door zwaar blessureleed. Bij Groningen gaat het om de van Almere City overgenomen Radinio Balker, terwijl promovendus NEC het voorlopg moet stellen zonder aanvoerder Rens van Eijden.

Valse start Groningen en NEC: blessures bij aanwinst en captain

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Balker
De 22-jarige Radinio Balker werd afgelopen seizoen beloond met een overstap van Almere City naar FC Groningen. De verdediger keek uit naar zijn eerste oefenwedstrijd (aanstaande zaterdag tegen Pelikaan S), maar raakte tijdens de eerste trainingsweek zwaar geblesseerd. De komende maanden zal hij daarom niet inzetbaar zijn voor zijn nieuwe club. "Ik had het begin bij mijn nieuwe club ook anders voorgesteld, maar ik ga er alles aan doen om sterker terug te komen", reageerde Balker zelf op de clubwebsite

Ook technisch directeur Mark-Jan Fledderus kwam met een reactie. "Radinio is bij ons aangesloten en was hartstikke fit. Hij kwam heel sterk uit de testdagen en begon deze week met de groepstraining. Helaas gebeurde er wat vervelends tijdens de training enkele dagen geleden blijkt hij nu langdurig geblesseerd te zijn." Fledderus stelde dat Balker in zijn eerste week juist een goede indruk achterliet. "Ik heb met verschillende spelers gesproken en allemaal zijn ze positief over de kwaliteiten van Balker. Het is zonde voor ons, maar vooral ook voor hemzelf."

Van Eijden
Ook NEC-aanvoerder Rens van Eijden kreeg met een flinke tegenslag te maken. Nog geen twee maanden geleden kon hij met zijn club een onverwachte promotie naar de Eredivisie vieren, maar ook hij ligt er door een zware knieblessure, opgelopen op de training, maandenlang uit. "Deze blessure is een zware tegenslag", begon hij op de website van NEC. "Desondanks ben ik zowel fysiek als mentaal vastberaden om deze tegenslag te overwinnen. Het doel was natuurlijk om dit seizoen met NEC in de Eredivisie te spelen en ik hoop middels een goedlopende revalidatie zo snel mogelijk weer een fysieke bijdrage te leveren met het team."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd