PSV verkoopt Joël Piroe en houdt flink bedrag over

2 juli 2021, 17:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Joël Piroe vervolgt zijn loopbaan in Wales. De 21-jarige spits trekt na zeven jaar de deur bij PSV achter zich dicht en gaat aan de slag bij Swansea City. Volgens het Eindhovens Dagblad houdt PSV rond de twee miljoen euro over aan de verkoop van Piroe, die in Eindhoven beschikte over een contract dat nog één jaar doorliep.

De overgang van Piroe naar Swansea City hing al geruime tijd in de lucht. In Eindhoven werd hem weinig perspectief op een basisplaats geboden. Het afgelopen seizoen speelde hij elf officiële wedstrijden in de hoofdmacht van PSV. Spelers als Donyell Malen, Eran Zahavi, Noni Madueke en Yorbe Vertessen stonden hoger in de pikorde bij trainer Roger Schmidt.

Piroe maakt de overstap naar de club die het voorbije seizoen als vierde eindigde in het Championship, het tweede Engelse niveau. Swansea City was in mei nog dicht bij promotie naar de Premier League, maar de finale tegen Brentford ging met 2-0 verloren. Piroe heeft bij de Welshe club een contract voor drie seizoenen getekend.

Namens PSV, Sparta Rotterdam (huur) en Jong PSV speelde Piroe tot op heden 94 wedstrijden in het betaald voetbal. Daarin was hij goed voor 24 doelpunten, waarvan hij er drie in de Eredivisie maakte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen