Brobbey kan borst natmaken: Leipzig haalt topspits binnen

2 juli 2021, 19:46

Brian Brobbey koos ervoor om zijn contract bij Ajax niet te verlengen en transfervrij de overstap te maken naar RB Leipzig, in de hoop daar een basisplaats te veroveren. Die kansen zijn inmiddels echter flink geslonken voor de Nederlander, want RB Leipzig heeft een grote slag geslagen op de transfermarkt. De Duitse ploeg neemt goalgetter André Silva namelijk over Eintracht Frankfurt.

Het bedrag dat voor de spits wordt betaald is niet bekend, maar volgens Transfermarkt wordt er bijna 25 miljoen betaald voor de spits. Hij heeft een contract getekend tot de zomer van 2026. André Silva staat bekend als veel scorende speler en dat liet hij afgelopen seizoen ook zien in de Bundeliga. Hij was namelijk verantwoordelijk voor maar liefst 28 doelpunten. Alleen topscorer Robert Lewandowski (41 goals) was productiever.

Via de clubwebsite van RB Leipzig heeft Silva al gereageerd op zijn overstap. 'Ik wil de club graag helpen bij de grote ambities die het heeft. Dat wil ik graag doen door zoveel mogelijk doelpunten te maken.' Verder gaat hij ook nog in op de vraag waarom hij Eintracht verlaat voor een concurrent. 'Ik wil op het allerhoogste niveau spelen en dat is de Champions League. Met Leipzig kan ik op het hoogste podium acteren.'

Lees ook: Brobbey houdt geen afscheidsspeech bij Ajax: "Dan ga ik huilen"

Eintracht Frankfurt greep net naast een Champions League-ticket door op de vijfde plek in de Duitse competitie te eindigen. Leipzig deed een gooi naar het landskampioenschap, maar eindigde uiteindelijk met dertien punten achter Bayern München op de tweede plek. André Silva speelde in het verleden voor FC Porto. Voor een bedrag van een kleine veertig miljoen euro maakte hij de overstap naar AC Milan, waar hij nooit echt uit de verf kwam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen