Eigen doelpunt van Zwitserland zorgt voor ongekend record

2 juli 2021 – Het EK is het toernooi van de eigen doelpunten. De eigen treffer van Zwitser Denis Zakaria tegen Spanje is alweer de tiende van dit Europees kampioenschap. Dat is er eentje meer dan de voorgaande vijftien edities (!) bij elkaar.

Eigen doelpunt van Zwitserland zorgt voor ongekend record

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Tijdens de groepsfase werd het record van meeste eigen doelpunten op één EK al verbroken. Ruim een halve eeuw geleden vielen de eigen doelpunten ook bij bosjes op een EK. Gedurende het EK van 1968 werd zeven keer de eigen doelman gepasseerd, dat terwijl het toernooi destijds slechts vijf wedstrijden kende.

Zakaria heeft de twijfelachtige eer als maker van het tiende eigen doelpunt dit EK.  Aanvankelijk kwam de 0-1 van Spanje op naam van Jordi Alba, maar later kende de UEFA de goal toch toe aan Zakaria. Merih Demiral (Turkije), Wojciech Szczesny, Mats Hummels, Ruben Dias, Raphael Guerreiro, Lukas Hradecky, Martin Dubravka, Juraj Kucka en Pedri gingen de Zwitser voor.


Reacties

Oranje

gerelateerd