Vertonghen hekelt gedrag Italianen na EK-uitschakeling

3 juli 2021, 08:56

Jan Vertonghen steekt na de uitschakeling van België op het EK zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. De 34-jarige verdediger zoekt de schuld bij zichzelf, maar is ook allesbehalve te spreken over het gedrag van de Italianen.

Door een 1-2 nederlaag ligt België uit het toernooi. "Dit doet pijn. Het is een grote teleurstelling", wordt Vertonghen geciteerd door Sporza. "Net als de vorige toernooien ga ik hierop terugkijken als een gemiste kans. Ook nu kan je kijken en analyseren waar het is misgelopen."

Bij het eerste doelpunt van de Italianen, gemaakt door Nicolò Barella, speelde Vertonghen een negatieve hoofdrol. "Op dat moment hadden we de bal een keer. We probeerden die in de ploeg te houden, maar dat was dus een verkeerde keuze. Je eigen zestien meter is niet de beste ruimte om dat te doen. Ik had die bal weg moeten schieten", erkent hij.

Het lukte België in de tweede helft niet om de achterstand weg te poetsen. De Italianen trokken alles uit de kast om de wedstrijd dood te maken, tot grote irritatie van België. "Italië heeft een goede ploeg. Dat lees je af uit te statistieken, maar ik wil ze ook niet te veel complimenten geven. Daarvoor hebben ze me te veel geïrriteerd", zegt hij. "Dat zijn excuses, ik weet het, want het zijn vooral die tegengoals waar we naar moeten kijken. Onze eigen schuld."

Bondscoach Roberto Martínez maakt geen woorden vuil aan het gedrag van de Italianen en toont zich een sportieve verliezer. "We moeten Italië feliciteren, ze hebben ervoor geknokt en stoten door. We zijn op een zeer sterke tegenstander gebotst. Op dit niveau moet je de kwaliteiten van de tegenstander durven te benoemen", aldus de keuzeheer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen