Einde bondscoachschap? Martínez wil niets kwijt over toekomst

3 juli 2021, 10:44

De wedstrijd tegen Italië was mogelijke de laatste van Roberto Martínez als bondscoach van België. De keuzeheer van de Rode Duivels wilde vrijdagavond niet kwijt wat de uitschakeling in de kwartfinale van het EK betekent voor zijn toekomst.

Ontgoocheld, zo voelde de bondscoach zich na de 1-2 nederlaag tegen Italië. "Deze spelers verdienen deze uitschakeling niet. We zijn gestoten op een zeer goede ploeg. Italië heeft zich in de eerste helft beter aangepast aan wat de wedstrijd nodig had. Wij konden wel dreigen op de counter, maar dat was niet onze manier van voetballen", vertelde Martínez tegen Het Laatste Nieuws.

De bondscoach zag zijn ploeg na rust meerdere kansen op de 2-2 creëren. "Dat had ons een goed momentum gegeven. Maar ik kan niemand iets verwijten. De attitude van mijn spelers was buitengewoon", complimenteerde hij zijn spelers. "Italië is kunnen groeien de voorbije maanden. Het is een ploeg die momenteel met de juiste mindset speelt. Er straalt vertrouwen en plezier van hun voetbal. Maar een gelijkmaker van ons had de dingen anders gemaakt."

Martínez ligt nog tot medio 2022 vast bij de Belgische bond, maar het is nog maar de vraag of hij nog steeds de bondscoach is als België in september de WK-kwalificatie vervolgt. Over zijn toekomst wilde hij na de EK-uitschakeling in elk geval weinig kwijt. "Dat is een moeilijke vraag voor mij in deze enorme ontgoocheling. Ik ga niets emotioneel zeggen. Het is te kort na de wedstrijd om hierover uitspraken te doen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen