PEC Zwolle houdt Rav van den Berg (16) uit handen Ajax

3 juli 2021, 10:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rav van den Berg heeft zijn contract bij PEC Zwolle verlengd. De pas zestienjarige verdediger ligt nu tot de zomer van 2024 vast bij de Overijsselse club. Van den Berg had ook een aanbieding van Ajax in beraad, maar kiest voor continuïteit.

Het Algemeen Dagblad schreef een maand geleden dat Van den Berg toestemming had gekregen van PEC Zwolle om in gesprek te gaan met Ajax. De Amsterdammers waagden met een verbeterde aanbieding een nieuwe poging voor het jongere broertje van Liverpool-speler Sepp van den Berg, maar vingen weer bot.

"PEC Zwolle heeft een heel duidelijk plan met mij en dat past hartstikke goed bij mijn ambities. Komend seizoen wil ik nóg meer leren van de oudere jongens, mijn kwaliteiten verder verbeteren en meer wedstrijdminuten maken", reageert de jonge verdediger, die ook al eens sprak met PSV en gevolgd wordt door internationale topclubs als Liverpool en AC Milan.

Van den Berg kiest er echter voor om nog een tijdje in Zwolle te rijpen. "Met Rav hebben we een zeer getalenteerde speler in huis die op de radar staat bij de nationale en internationale top", weet technisch manager Mike Willems. "Rav wil zich echter graag bij PEC Zwolle bewijzen omdat hij zich goed voelt bij de plannen en het perspectief van de club. Dit traject hebben we uitvoerig met hem en zijn ouders besproken en die wil ik dan ook bedanken voor het gestelde vertrouwen."

Van den Berg wordt een grote toekomst toegedicht. "Rav is fysiek sterk en staat verdedigend zijn mannetje, maar we moeten niet vergeten dat hij nog maar 16 jaar is en ook nog heel veel kan leren van jongens als Sam Kersten en Bram van Polen. In dat opzicht is het niet in de laatste plaats voor Rav zelf hartstikke goed dat hij voor continuïteit heeft gekozen, om hier aan zijn sportieve toekomst te werken", besluit Willems.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen