Feyenoord boekt overtuigende zege in tweede oefenduel

3 juli 2021, 15:19

Feyenoord heeft zaterdagmiddag zijn tweede oefenwedstrijd met het oog op het nieuwe seizoen omgezet in een overwinning. Onder toeziend oog van 2.000 toeschouwers won de ploeg van trainer Arne Slot met 3-1 van AEK Athene. Alle doelpunten op Varkenoord werden in de eerste helft gemaakt.

Voor Feyenoord begon vorige week de oefencampagne met een wedstrijd tegen KAA Gent. Bij het officieuze debuut van trainer Arne Slot werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen de Belgische tegenstander. Ten opzichte van de eerste oefenwedstrijd voerde Slot zateerdag enkele wijzigingen door. De van Molde FK overgekomen Marcus Holmgren Pedersen was een van de nieuwelingen.

Het aanwezige publiek in Rotterdam werd vermaakt in de beginfase. Naoufal Bannis, die tegen Gent het enige doelpunt van Feyenoord had gemaakt, leek vroeg in de wedstrijd de score te openen. Zijn goal werd echter afgekeurd omdat scheidsrechter Allard Lindhout een overtreding constateerde . Kort daarna raakte Bryan Linssen de lat en ook in de daaropvolgende scrimmage kregen de Rotterdammers de bal er niet in.

Aan de andere kant was het na een kwartier wel raak. Uit de eerste Griekse kans schoot Muamer Tankovic, voormalig speler van AZ, raak. Feyenoord rechtte nog voor rust de rust. Linssen tekende voor de gelijkmaker door de bal knap fraai over de doelman te liften, Bannis schoot even later de 2-1 tegen de touwen en Luis Sinisterra maakte er voor rust nog 3-1 van.

Waar voor rust vier keer werd gescoord, vielen in de tweede helft geen doelpunten meer. Bannis kreeg nog wel een grote kans om de 4-1 te maken, maar gunde zichzelf te veel tijd. Til viel vlak voordat hij waarschijnlijk al gewisseld zou worden uit met een blessure, waarvan de ernst niet bekend is. De Feyenoord-selectie vertrekt komende maandag naar Oostenrijk, waar het een trainingskamp belegt.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!