Van Gaal ideale bondscoach: "Dan blijft er maar één over"

3 juli 2021, 16:10

Louis van Gaal is de enige logische keuze als opvolger van Frank de Boer bij Oranje. Dat vindt althans Telstar-trainer Andries Jonker, die zelf bij FC Barcelona en Bayern München met Van Gaal samenwerkte. Hij stelde dat Van Gaal de eerste kandidaat zou moeten zijn die de KNVB belt.

Dat deed hij in de live talkshow van Voetbal International. "Voor mij is één en één twee", begon hij. "Je moet bij de KNVB iemand hebben die af en toe iets roept. Iemand die zegt: 'ik denk dat we die kant op moeten met het Nederlands elftal'. Dan blijft er maar één over", doelde hij op Van Gaal. 

Van Gaal zelf wilde zich eerder niet uitlaten over zijn eventuele interesse in de functie, maar Jonker verwacht dat hij geen nee zou zeggen. "Hij roept altijd dat hij geen trainer meer wil zijn, maar ik denk de situatie iets beter te kennen", stelde hij. "Elke dag naar de club, dat wil hij niet meer. Maar voor een eindtoernooi of kortdurende kwalificatie kan je hem vragen. Bel hem, dan weet je het. Hij kan dit plooien, of de spelers het nu leuk vinden of niet."

Van de meest genoemde kandidaten om bondscoach te worden, is Van Gaal een van de weinige die nog niet heeft aangegeven niet beschikbaar te zijn. Eerder gaven Joachim Löw, Alfred Schreuder en Erik ten Hag al aan geen interesse in de functie te hebben en vandaag haakte ook [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/387088/ten-cate-niet-beschikbaar-voor-oranje-er-is-te-veel-gebeurd/,_blank,Henk ten Cate] - waarschijnlijk de meest geopperde naam - definitief af. Van Gaal zelf heeft zich nog niet uitgesproken over zijn beschikbaarheid. 

Lees ook: Van Gaal fikt Nederlands elftal af: "Een veredeld stelletje sterren"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen