Willem II verplettert amateurs in eerste oefenduel: 20-0 (!)

3 juli 2021, 16:29

Fred Grim had zich bij Willem II geen betere start van de voorbereiding kunnen wensen. In het eerste oefenduel werd de amateurtak van de Tilburgse club door de profs verpletterd: 20-0! Kwasi Wriedt en Elton Kabangu hadden met respectievelijk vier en drie treffers het grootste aandeel in de Tilburgse monsterzege.

Een treffer van Freek Heerkens in de achtste minuut luidde de enorme zege van Willem II in. De score liep in de minuten die volgden direct op en al na zestien minuten stond een tussenstand van 6-0 op het scorebord. Ook daarna hield de ploeg niet in. Bij rust stond het al 13-0 voor de Tilburgers. Kwasi Wriedt had op dat moment al vier treffers op zijn naam staan, terwijl Leeroy Owusu en Heerkens beiden goed waren voor twee doelpunten. 

Na rust verscheen Willem II met elf andere namen - veelal reserves - aan de aftrap. Aan het spelbeeld veranderde dat echter niets. De score liep, onder meer dankzij een hattrick van Elton Kabangu, op tot liefst 20-0. Ook de van FC Utrecht gehuurde Emil Bergström maakte zijn eerste treffer in het shirt van de Tricolores. Jasper Dahlhaus (2) en Jelte Pal namen de andere drie doelpunten voor hun rekening.

Zo boekte Willem II een oefenzege waar geen enkele andere Eredivisionist deze voorbereiding aan kon - en waarschijnlijk zal kunnen tippen. De formatie van Fred Grim mag het dinsdag weer gaan proberen tegen de amateurs van RKDSV. Daarna komt de ploeg Quick Boys, Excelsior, Lierse SK, Go Ahead Eagles en Sparta nog tegen in de voorbereiding.

Lees ook: Willem II geeft Trésor ruimte om transfer af te ronden

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen