AZ-aanwinst Beukema laat zich gelden in oefenduel met NEC

3 juli 2021, 18:09

Ook AZ is zaterdagmiddag begonnen aan de oefencampagne voor het seizoen 2021/2022. Dat deed het tegen promovendus NEC, dat eerder deze week al een 1-13 zege boekte op de amateurtak van de club. De Alkmaarders bleken echter een maatje te groot en wonnen met liefst 4-1. 

Als onverwachte promovendus ging NEC met een geweldig gevoel de zomer in, maar na een week voorbereiding heeft de ploeg al de eerste tegenslagen te verwerken gehad. Zo werd deze week duidelijk dat aanvoerder Rens van Eijden door een zware blessure de voorbereiding en seizoensstart aan zich voorbij moet laten gaan. Meer slecht nieuws volgde, want toen de wedstrijd tegen AZ nog geen kwartier onderweg was, kon ook de recent aangetrokken Danny Vukovic niet meer verder. Over de ernst van zijn blessure is nog niks bekend.

Matthijs Branderhorst verving Vukovic en kreeg het direct druk. Eerst kwam hij nog goed weg toen een voorzet van Jesper Karlsson op de paal eindigde, maar na een klein halfuur was het na een uitbraak van Myron Boadu wel raak. De Nijmegenaren wisten nog wel met een gelijke stand de rust te bereiken, want Jonathan Okita - de man die de ploeg anderhalve maand geleden naar de Eredivisie schoot - maakte een knappe 1-1. 

Na rust slaagde AZ erin de wedstrijd volledig naar zich toe te trekken. Dat begon in de zestigste minuut, toen Zakaria Aboukhlal de Alkmaarders voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong zette. In het laatste kwartier liep de score verder op, note bene dankzij twee treffers van verdediger Sam Beukema. Het van Go Ahead Eagles overgenomen talent kopte in de 77e minuut de 3-1 binnen, om in de 86e minuut met de schoen ook 4-1 te maken. Zo boekte AZ uiteindelijk toch een ruime overwinning en kon NEC vast kennismaken met het niveau van de Eredivisie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen