Slot neemt tweetal jeugdspelers mee op trainingskamp

3 juli 2021, 19:35

Twee jeugdspelers van Feyenoord hebben de kansen die zij van Arne Slot hebben gekregen met beide handen aangegrepen. In de eerste voorbereidingsweken maakten zij zodanig indruk op de nieuwe trainer, dat zij mee mogen op trainingskamp in Oostenrijk. Het gaat om de achttienjarige Lennard Hartjes en de pas zestienjarige Antoni Milambo.

Dat bevestigde Slot tegenover het Algemeen Dagblad. Eerder besloot de trainer al om de twee tijdens de voorbereiding een kans te geven. Bij Feyenoord vroeg hij welke jeugdspelers een kans verdienden, waarop de aanvallende middenvelder Milambo naar voren werd geschoven. Verdedigende middenvelder Hartjes was Slot zelf al opgevallen. "Ik had beelden van jeugdwedstrijden bekeken", vertelde hij. "Hartjes viel mij op, omdat hij zo makkelijk bewoog en vaardig was aan de bal."

Ook de 21-jarige Duitser Christian Conteh reist mee naar Oostenrijk. De aanvaller maakte vorig seizoen al onderdeel uit van de hoofdmacht van Feyenoord, maar speelde door veel blessureleed nauwelijks nog een rol. Inmiddels gaat het echter beter. "Hij heeft tot nu toe één of tweemaal niet meegetraind, maar verder is hij de eerste weken prima doorgekomen. Je ziet dat hij een individualist is, maar datgene wat hij doet is soms best bijzonder. Bovendien is hij extreem snel. Dergelijke spelers hebben nog wel eens last van blessures, maar voorlopig is hij heel gebleven. Tegen AEK (de met 3-1 gewonnen oefenwedstrijd, red.) liet hij zeker aardige dingen zien."

In totaal gaan er '23 plus één' spelers mee op het trainingskamp van Feyenoord. Met de 'plus één' doelde Slot op de Portugees João Teixeira. De middenvelder heeft een conditionele achterstand op de rest van de selectie, omdat hij nog herstellende is van een blessure die hij vorig seizoen opliep. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen