Denemarken leest Nederland de les en stuurt Tsjechen naar huis

3 juli 2021, 19:58   Bijgewerkt: 3 juli 2021, 23:06

Ook de derde halvefinalist is bekend. Denemarken was in het duel met Oranje-beul Tsjechië met 1-2 te sterk. Voor rust zaten de Denen al op rozen door treffers van Thomas Delaney en Kasper Dolberg. Na rust kwam Tsjechië stormachtig met een treffer van Patrik Schick, maar op de gelijkmaker heeft het nauwelijks aanspraak gemaakt. Zo liet Denemarken aan Nederland zien hoe de Tsjechen te bestrijden zijn.

Er was net een dun korstje ontstaan op de diepe wond van de Nederlandse bevolking. De verliespartij tegen Tsjechië begint langzaamaan een plekje te krijgen, maar bij het zien van de kwartfinale tussen Tsjechië en Denemarken werd die wond weer onverbiddelijk opengeritst. Met de traditionele onderschatting van de kleinere voetballanden werd er in Nederland na de groepsfase direct al gesproken over Engeland, wat de eerste tegenstander van formaat zou zijn.

De arrogantie en bluf die dus niet louter toe te schrijven is aan de inwoners van onze hoofdstad, had ervoor gezorgd dat we geen rekening hielden met een uitschakeling tegen de Tsjechen. Dat geschiedde toch, waardoor of Tsjechië of Denemarken zich zou plaatsen voor de halve finale van het EK. Hoewel het Deense woord voor veerkracht (modstandsdygtighed) schier onmogelijk is om uit te spreken, hebben zij dat wel getoond. Na het drama rondom Eriksen, gingen de eerste twee wedstrijden verloren, maar toch knokte het zich terug in het toernooi.

Denemarken ging met 0-2 de rust in en stond al met één been in de halve finale. Op één been kun je echter niet lopen, dus de tweede helft moest alleen het laatste stapje nog worden gezet. Zo gemakkelijk liet Tsjechië dat echter niet gebeuren, want het leek wel alsof de Tsjechen ieder een hele strip oppertunisme-pillen naar binnen hadden gegooid. Met twee verse krachten creëerde het in de vijf minuten na rust kans op kans en waar Kasper Schmeichel zijn ploeg eerst nog op de been hield, kon hij bij kans vier geen redding meer brengen.

Geheel corresponderend met het wedstrijdbeeld, werd de aansluitingstreffer uiteraard gemaakt vanuit een voorzet. Vladimir Coufal legde de bal perfect voor en Schick werkte de voorzet door de benen van de verdediger in het doel. Dat was voor Schick alweer zijn vijfde treffer op dit EK, waarmee hij de topscorer is, samen met Cristiano Ronaldo. Het bleek dat de pillen van de Tsjechen echter ook al snel weer uitgewerkt waren, want de storm ging na het doelpunt liggen en in het vervolg was er alleen nog maar sprake van een zachte zomerbries. Tsjechië is nauwelijks meer gevaarlijk geweest en zag doelman Tomas Vaclik zijn ploeg nog een aantal keer knap in de wedstrijd houden.

Man of the Match: Joakim Maehle

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen