Van Bronckhorst staat open voor Oranje: "Vaker gezegd"

3 juli 2021, 20:42   Bijgewerkt: 3 juli 2021, 20:52

Waar vele kandidaten al lieten weten niet beschikbaar te zijn, staat Giovanni van Bronckhorst wél open voor de openstaande vacature van bondscoach bij Oranje. Dat vertelde de 106-voudig international aan de NOS. Daar voegde hij wel aan toe dat hij tot op heden nog niet is benaderd door de KNVB. 

"Ik heb wel vaker gezegd dat mijn ambitie ook is om coach van Oranje te zijn", vertelde de voormalig Feyenoord-trainer in het programma Studio Europa. "Nu, later, of niet, dat weet ik nog niet." Ook kreeg Van Bronckhorst de vraag of hij het anders aan zou pakken dan Frank de Boer, maar zo ver wilde hij niet op de zaken vooruit lopen. "Als ik bondscoach ben, ga ik dat vertellen. Ik heb genoeg analyses gezien, daar wil ik het bij laten."

Van Bronckhorst zit al enige tijd zonder functie, nadat hij in december het Chinese Guangzhou R&F achter zich liet om meer tijd met zijn familie in Nederland door te brengen. In China was hij een jaar werkzaam, maar zijn meest noemenswaardige functie was die van hoofdtrainer bij Feyenoord. Het clubicoon stond vier seizoenen aan het roer bij de Rotterdamse club, waarin hij vijf prijzen pakte. De meest noemenswaardige was de landstitel van 2017. 

Van de veel genoemde kandidaten is Van Bronckhorst een van de weinigen die nog niet bij voorbaat al nee heeft gezegd. Henk ten Cate deed dat eerder op de dag, nadat Alfred Schreuder, Erik ten Hag en Joachim Löw al hadden aangegeven niet beschikbaar te zijn. Louis van Gaal wilde de vraag over zijn beschikbaarheid [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/387046/nos-nog-twee-kandidaten-niet-beschikbaar-voor-oranje/,_blank,niet beantwoorden]. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen