'Barcelona vraagt spelers om loonoffer voor Messi: geen akkoord'

3 juli 2021, 22:14

Sinds donderdag is Lionel Messi officieel transfervrij. De superster speelt al vrijwel zijn hele voetballeven bij FC Barcelona, maar hij heeft zijn aflopende contract niet verlengd. Daarom is hij nu vrij om te gaan en staan waar hij wil, maar toch heeft Barcelona nog altijd de hoop dat Messi een nieuw contract gaat tekenen in Catalonië. Volgens de Spaanse radiozender Cadena COPE heeft Barcelona zelfs om een loonoffer van andere spelers gevraagd.

Ondanks de financieel moeilijke situatie waarin Barcelona momenteel verkeert, is het wel degelijk bereid om tot het gaatje te gaan voor Messi. Het probleem waar het echter tegenaan loopt, is dat de regelgeving van La Liga dit niet toestaat. Het contract dat Messi zou zijn aangeboden, zorgt ervoor dat het verschil tussen inkomsten en uitgaven van de club te hoog wordt.

La Liga kwam vervolgens zelf met de optie om de kosten te drukken door andere spelers salaris in te laten leveren. Barcelona heeft naar dit advies geluisterd en de spelers gevraagd om een loonoffer te doen. De sleutelspelers binnen de selectie (namen worden overigens niet genoemd) hebben dit aanbod afgewezen. Hierdoor moet Barça op zoek naar andere mogelijkheden om de Argentijn alsnog uit de handen van andere clubs te houden.

Lees ook: Messi-Mania in Nederland

Eerder sprongen oud-ploeggenoten al in op het mogelijke vertrek van Messi. Zo gaven onder meer Xavi Hernández en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/386728/eto-o-adviseert-messi-weet-dat-laporta-interessant-plan-heeft/,_blank,Samuel Eto'o] aan dat zij zich geen Barcelona voor kunnen stellen zonder Messi. De kleine aanvaller speelt al sinds 2000 voor de Catalaanse club, speelde meer dan vijfhonderd wedstrijden in het eerste en maakte daarin 474 treffers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen