Sublieme Messi gidst Argentinië naar halve finale Copa America

4 juli 2021, 08:29

Argentinië heeft zich zondagnacht verzekerd van een plek bij de laatste vier van de Copa America. Onder aanvoering van Lionel Messi werd Ecuador met ruime cijfers aan de kant gezet: 3-0. De transfervrije linkspoot greep andermaal de schijnwerpers door bij alle treffers betrokken te zijn.

Kort voor rust bracht Messi ploeggenoot Rodrigo De Paul in stelling om de score te openen. Datzelfde gebeurde zes minuten voor het einde van de reguliere speeltijd, toen Messi Lautaro Martinez oog in oog zette met de doelman. De aanvaller van Inter twijfelde niet en ramde de bal keihard in het dak van het doel. Daarmee was het verzet van Ecuador gebroken.

Het absolute hoogtepunt van de wedstrijd volgde echter pas in blessuretijd. Nadat Piero Hincapié zijn doorgebroken tegenstander vasthield, wees de scheidsrechter naar de strafschopstip. Op aangeven van de VAR bleek echter dat het buiten de zestien gebeurde, waardoor zijn gele kaart in rood veranderde. Messi mocht daardoor vanaf de rand van de zestien meter aanleggen en wist daar wel raad mee. De linkspoot verhoogde zijn toernooitotaal naar vier goals en vier assists.

In de halve finale neemt Argentinië het komende woensdag op tegen Colombia. Dinsdag strijden Brazilië en Peru om een plek in de finale.