Vink over Van Bronckhorst: "Moet meer vlieguren maken"

4 juli 2021, 09:33

Giovanni van Bronckhorst staat open voor een klus als trainer van het Nederlands elftal. De momenteel werkloze trainer was met vijf prijzen uiterst succesvol bij Feyenoord en koos in 2020 voor een overstap naar het Chinese Guangzhou R&F, waar hij afgelopen december zijn contract inleverde.

Volgens Marciano Vink is het twijfelachtig of Van Bronckhorst de geschikte kandidaat is voor de trainersklus. "Ik denk dat hij iets meer vlieguren had moeten maken, ik weet niet of hij een bepaald overwicht en autoriteit heeft", aldus Vink aan tafel bij ESPN. "Daarvoor hebben we hem veel te kort aan het werk gezien", doelt hij op zijn nog prille trainersloopbaan. 

Lees ook: Van Bronckhorst staat open voor Nederlands elftal

De KNVB heeft een profielschets opgesteld voor de aanstelling van de nieuwe hoofdcoach. Daarin wordt een type-Ronald Koeman gezocht, die voor Frank de Boer aan het roer stond. "Bij zo'n profielschets moet je kijken of er geschikte kandidaten zijn. Anders moet je ergens consessies in doen", vertelt de oud-Ajacied. "Ik denk niet dat autoriteit zo hoog in het vaandel moet staan. De hoogste prioriteit moet fris voetbal zijn." 

Van Bronckhorst is een van de vele namen die de revue passeerden rond de aanstelling van een nieuwe bondscoach. Ook namen als Phillip Cocu, Louis van Gaal en Henk ten Cate kwamen regelmatig voorbij. Van Bronckhorst won bij Feyenoord vijf prijzen, waaronder de landstitel in 2017.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen