'Real Madrid richt pijlen opnieuw op Van de Beek'

4 juli 2021, 10:29

Donny van de Beek staat opnieuw in de belangstelling van Real Madrid. De Spaanse grootmacht hoopte de middenvelder vorig jaar al naar Santiago Bernabéu te halen, maar destijds koos hij voor een transfer naar Manchester United. Daar beleefde hij een uiterst pijnlijk seizoen, met vooral reservebeurten.

Bij Manchester United kwam hij nauwelijks aan de bak en het is nog maar de vraag of daar komend seizoen verandering in komt. Volgens Daily Star zou de Premier League-topclub daardoor niet onwelwillend tegenover een tijdelijk vertrek van Van de Beek staan. De ex-Ajacied mag komend seizoen verhuurd worden, mits Real bereid is om twee miljoen euro neer te tellen.

Real Madrid verkeert momenteel in zwaar weer en is financieel niet in staat een flinke transfersom te betalen voor Van de Beek. De topclub zou daarom willen huren met een optie tot koop. Eerder werd de 24-jarige Van de Beek ook al in verband gebracht met een terugkeer. Real Madrid zou destijds Isco in de deal hebben willen betrekken.

Manchester United betaalde in de zomer van 2020 een bedrag van rond de 40 miljoen euro voor Van de Beek, due bij Ajax wekelijks tot de uitblinkers behoorde. In Manchester belandde hij echter al snel op de reservebank. Door een liesblessure moest hij het Europees kampioenschap pijnlijk genoeg aan zich voorbij laten gaan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen