Dembélé onder vuur wegens racisme jegens Aziatische hotelstaf

4 juli 2021, 12:39

Ousmane Dembélé heeft zich met een uitgelekte video uit 2019 flink in de nesten gewerkt. Op een Spanchat-video van de aanvaller is te zien hoe hij racistische opmerkingen maakt richting de Aziatische staf van het hotel waar hij met FC Barcelona verbleef. Ook Antoine Griezmann is lachend te zien op de video.

Ter voorbereiding op het seizoen 2019/2020 belegde FC Barcelona een trainingsstage in Azië. Vanuit zijn hotelkamer dreef hij de spot met de Aziatische medewerkers van het hotel, die de televisie op zijn kamer proeberden te repareren. "Al die lelijke gezichten, gewoon zodat jij PES (Pro Evolution Soccer) kan spelen, ben je niet beschaamd?", zei Dembélé tegen kamergenoot Griezmann. 

Dembélé maakte het nóg bonter door de Aziaten voor schut te zetten vanwege hun taal. "Wat voor omgekeerde taal is dat? Hebben jullie een technologische voorsprong in jullie land of niet?" In Frankrijk leidde de video tot veel ophef. Veel supporters vinden dat de aanvaller van FC Barcelona, die deze zomer op zoek lijkt te kunnen naar een nieuwe club, een flinke straf verdient.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen