Ajax werkt niet mee aan 'kansloze' Tadic-transfer naar AC Milan

4 juli 2021, 14:02   Bijgewerkt: 4 juli 2021, 17:11

Ajax werkt niet mee aan een vertrek van aanvoerder Dusan Tadic. De 32-jarige aanvaller staat volgens Italiaanse media in belangstelling van AC Milan, dat volgens de laatste geruchten al een jawoord van de Serviër had gekregen. Ajax-directeur laat echter aan De Telegraaf en Voetbal International weten dat een verkoop uitgesloten is.

"Het is kansloos dat ze nu onze captain weghalen", vertelt Overmars, die op de hoogte is van de interesse van de Italiaanse grootmacht. "Onze aanvoerder zal dit jaar niet vertrekken. Hij is zo belangrijk voor de club, in meerdere facetten. Hij is het cement tussen de stenen. Het is dus een duidelijke nee van onze kant, hij is niet te koop." Het is niet duidelijk wat de wens van Tadic zelf is. Volgens een eerder gerucht heeft hij zijn jawoord al gegeven aan Milan.

Tadic, die in 2018 werd opgepikt bij Southampton, was afgelopen seizoen goed voor veertien treffers en achttien assists in de Eredivisie. In totaal staat zijn teller in 149 optredens voor Ajax op 76 goals en 70 assists. Ajax is zelf ook bezig met het versterken van de selectie. Steven Berghuis geldt als belangrijke kandidaat om de voorhoede te versterken.

Tadic was een van de belangrijkste speler in het Amsterdamse successeizoen 2018/2019, waarin de Amsterdammers de halve finale van de Champions League bereikten. Tadic mocht als aanvoerder sinds zijn terugkeer in de Eredivisie al twee keer de kampioensschaal omhoog tillen. In 2019/2020 eindigde Ajax eveneens op de eerste plaats, maar werd de prijs niet uitgereikt wegens de coronapandemie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen