Opta berekent: Italië maakt grootste kans op EK-zege

5 juli 2021, 20:15   Bijgewerkt: 6 juli 2021, 11:17

Italië is na de zege op België nog slechts twee overwinningen verwijderd van de Europese titel. Daarvoor dient de ploeg van bondscoach Roberto Mancini eerst af te rekenen met Spanje en in de finale met de winnaar van Engeland-Denemarken. Na de zegetocht van de Azzurri weten ook de statistiekenbureaus: Italië is topfavoriet voor de eindzege.

Databureau Stats Perform heeft berekend dat de kans 39,9 procent bedraagt dat Italië er met de EK-titel vandoor gaat. Daarmee is het met afstand de grootste favoriet van de vier resterende landen: ook Engeland (26,8 procent), Spanje (23,1 procent) en Denemarken (10,3 procent) mogen nog altijd blijven dromen van het eremetaal.

Italië is in de halve finale dan ook logischerwijs topfavoriet om Spanje te verslaan. Uit duizenden simulaties van Stats Perform werd duidelijk dat Italië in 65,2 procent van de gevallen zou winnen. Een overwinning van Spanje is dus nog altijd niet uitgesloten: 34,8 procent. Italië neemt het volgens de berekeningen waarschijnlijk op tegen Engeland, dat in 67,7 procent van de gevallen te sterk was voor de Denen.

Italië is het enige land dat tot dusverre alleen nog maar zeges noteerde. Na de drie overwinningen in de groepsfase werden ook Italië (2-1) en België (1-2) verslagen. De Azzurri verloor voor het laatst in september 2018. Sindsdien is de ploeg al 28 interlands op rij ongeslagen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen