'AC Milan voegt zich bij geïnteresseerden voor Groningen-talent'

4 juli 2021, 15:47

Gabriel Gudmundsson staat voor een droomtransfer naar de Serie A. De linksback van FC Groningen stond al op de lijst van Atalanta, maar ook AC Milan heeft zich reeds gemeld in het hoge noorden. Volgens Voetbal International is de interesse in de Scandinaviër serieus, maar heeft Groningen nog geen serieus bod ontvangen. 

De Zweed moet een bedrag tussen de vier en vijf miljoen euro op gaan brengen, ondanks het feit dat zijn contract komend jaar zomer afloopt. FC Groningen heeft echter een optie voor nog een extra seizoen. De recordtransfer blijft daardoor op naam staan van Marcus Berg. De eveneens Zweedse spits ging in 2009 voor tien miljoen euro naar HSV.

Gudmundsson speelt sinds medio 2019 in Groningen. Zijn eerste seizoen beleefde hij vooral vanaf de reservebank, maar afgelopen seizoen stond in het teken van zijn grote doorbraak. In 23 optredens was hij goed voor vijf assists. Daarmee had hij een aanzienlijk aandeel in de zevende plaats in de Eredivisie.

Ook Atalanta hoopt op de krabbel van de twintigjarige vleugelverdediger. Robin Gosens vertrekt deze zomer hoogstwaarschijnlijk naar een nieuwe club. De club uit Bergamo heeft goede ervaringen met winkelen in de Eredivisie: naast Gosens groeiden ook Marten de Roon en hans Hateboer uit tot basisspelers bij de Italiaanse topclub.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen