Van Hooijdonk denkt aan Fraser als bondscoach

4 juli 2021, 16:42

Pierre van Hooijdonk denkt dat Louis van Gaal binnenkort aangesteld wordt als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Na het ontslag van Frank de Boer zijn al veel namen de revue gepasseerd, maar Van Gaal lijkt de meest serieuze optie. Toch kan de oud-spits het niet laten om eens een alternatieve coach te opperen.

Van Hooijdonk ziet in de Eredivisie-middenmoot een trainer die eveneens geschikt is voor het Nederlands elftal. "Ik zou Henk Fraser ook een kandidaat vinden", zei Van Hooijdonk zaterdagavond aan tafel bij de NOS. "Je hoeft echt niet altijd in de top trainer te zijn geweest om succes te boeken. Henk heeft het op het niveau waar hij heeft getraind gewoon heel goed gedaan."

Fraser begon zijn trainersloopbaan na een periode in de jeugd van PSV bij ADO Den Haag, waar hij veel indruk maakte. In zijn eerste seizoen leidde hij ADO kort na zijn aanstelling van de laatste plaats naar het linkerrijtje. Ook in de seizoenen daarna eindigde hij in de middenmoot, ondanks de roerige tijden op bestuurlijk vlak.

Bij Vitesse en nu ook Sparta heeft Fraser zich ontwikkeld tot een van de beste coaches van het Nederlandse trainersgilde. Hij won met de Arnhemmers in 2017 de KNVB beker, de eerste prijs in de clubhistorie, terwijl hij Sparta afgelopen seizoen aan een ticket voor de play-offs hielp.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen