Arsenal-icoon Vieira maakt rentree in Premier League

4 juli 2021, 19:29

Patrick Vieira maakt zijn rentree in de Premier League. Het Arsenal-icoon gaat als trainer aan de slag bij Crystal Palace, waar de 45-jarige Fransman Roy Hodgson opvolgt. Op Selhurst Park werkt Vieira onder meer samen met Jaïro Riedewald. Patrick van Aanholt speelde de afgelopen seizoenen ook voor Palace, maar zijn contract liep af.

Vieira begon zijn trainerscarrière bij de beloften van Manchester City. Daarna was hij hoofdtrainer bij New York City FC en OGC Nice, waar de voormalig middenvelder in december werd ontslagen. Deze zondag werd Vieira gepresenteerd als nieuwe trainer van Crystal Palace.

"Ik ben erg blij met deze kans om terug te keren naar de Premier League", reageert Vieira op het clubkanaal van Crystal Palace. "Het project spreekt mij erg aan. De club heeft na vele jaren in de Premier League een fantastische basis liggen."

Vieira's voorganger Hodgson stond vier seizoenen aan het roer, nadat hij in september 2017 de ontslagen Frank de Boer verving. Onder hem was Crystal Palace een vaste klant in het rechterrijtje van de Premier League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen