'Slecht nieuws Van de Beek: concurrent kost slechts 30 miljoen'

5 juli 2021, 07:41

Donny van de Beek moet bij Manchester United vrezen voor een nieuwe concurrent. De talentvolle middenvelder Eduardo Camavinga (18) is namelijk hard op weg naar de Premier League-club van de Nederlandse middenvelder. Het achttienjarige supertalent hoeft slechts dertig miljoen euro te kosten en afronding van de deal nadert al.

En die dertig miljoen is een waar koopje, want eerder zou de Ligue 1-club nog meer dan honderd miljoen euro hebben gevraagd voor de drievoudig international van Frankrijk, die bovendien al bijna twee seizoenen een vaste kracht is voor Stade Rennes. Bovendien speelde hij al in de Champions- en Europa League, waardoor Real Madrid en Paris Saint-Germain interesse toonden. Vanwege de hoge vraagprijs haakten zij echter af.

Vanwege de coronacrisis en een aflopend contract in de zomer van 2022 liggen de papieren er in de huidige markt heel anders bij, zo schrijft transferspecialist Fabrizio Romano. Stade Rennes zou voor dertig miljoen euro de talentvolle Camavinga laten gaan. Als dat bedrag klopt, kan het echter bijna niet anders dan dat er vanuit andere clubs ook nog belangstelling komt.

Lees ook: 'Management biedt Van de Beek aan bij FC Barcelona'

Voor Van de Beek (24) zou een United-transfer in elk geval erg slecht nieuws zijn, omdat het middenveld van Manchester United al overvol is. Fred, Nemanja Matic, Paul Pogba, Scott McTominay en Bruno Fernandes stonden afgelopen seizoen al hoger in de pikorde dan de international van het Nederlands elftal. Hoewel Camavinga meer een verdedigende middenvelder is, kan hij ook elders op het middenveld uit de voeten én heeft Ole Gunnar Solskjaer dan meer opties geven om te rouleren en te schuiven.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen