'PSV laat Madueke alleen gaan bij enorm miljoenenbod'

5 juli 2021 – Voor PSV-aanvaller Noni Madueke (19) wacht het seizoen van de waarheid. De buitenspeler maakte afgelopen jaar veel indruk, maar speelde zich nooit écht in de basis onder trainer Roger Schmidt. Met opnieuw een goede voorbereiding maakt hij wederom aanspraak op een basisplaats, mits hij natuurlijk in Eindhoven blijft. Dat is nog niet helemaal zeker.

'PSV laat Madueke alleen gaan bij enorm miljoenenbod'

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad in een analyse. Hoewel er nog weinig aanleiding is om te spreken over een concrete transfer, kwam de Engelsman wel in het nieuws afgelopen week. Zijn vader en zaakwaarnemer gingen namelijk op de foto bij het complex van Borussia Dortmund, die club waaraan eerder PSV'er Donyell Malen serieus werd gelinkt. 

Lees ookUitblinkers Madueke en Zahavi helpen PSV aan oefenzege

'Het is niet iets waar PSV-supporters direct van in de stress hoeven te raken. De begeleiders van het talent oriënteren zich vaker op kansen en mogelijkheden, zo zal de lezing vanuit het kamp-Madueke zijn. PSV houdt hem ondertussen aan zijn tot 2024 lopende contract en laat hem alleen vertrekken bij een enorm hoog bod (misschien bij een miljoen of dertig), of als er in de komende periode onverhoopt te weinig speeltijd voor hem lijkt te zijn', schrijft de regionale krant over de situatie van Madueke, die eind vorig seizoen even zakte in de achting van Schmidt, die daardoor andere keuzes maakte en er minder speeltijd was voor het talent.

'Hij zag een dipje bij Madueke, die een keer slecht inviel en op de trainingen geen vonkje op de coach deed overslaan', stelt het ED. 'Madueke wil dit seizoen de stap van invaller naar geheide basisspeler zetten en dat moet van hem acuut gebeuren. Veel overtuigender dan zijn optreden van zaterdagmiddag kon een eerste sollicitatie nauwelijks zijn, al was het natuurlijk wel een oefenduel met een tegenstander van een totaal ander niveau dan de ploegen die PSV deze zomer in de Europese kwalificatiecyclus ontmoet.' Bovendien blijft de (ervaren) concurrent groot voorin voor Schmidt. 

PSV

gerelateerd