Probleem Barcelona: de club moet af van 200 miljoen euro loon

5 juli 2021, 09:08

FC Barcelona moet in de komende weken flink aan de bak op de transfermarkt. Om te kunnen voldoen aan de strenge salariseisen van La Liga, moeten de Catalanen nog zo'n tweehonderd miljoen euro (!) aan lonen zien te slijten. Dat is wel in het scenario dat Lionel Messi alsnog bijtekent.

Dat schrijft El Mundo Deportivo althans. Volgens de ochtendkrant zijn er drie routes naar een flinke salarisverlaging bij de A-selectie. Het eerste is het slijten van overbodige voetballers, waaronder ook Samuel Umtiti, Miralem Pjanic, Philippe Coutinho, Carles Aleñá, Moussa Wagué en Junior Firpo zeker vallen. Laatstgenoemde zal vermoedelijk vandaag nog vertrekken voor zo'n vijftien miljoen euro.

Ook Martin Braithwaite, die goed presteert met Denemarken, staat op de nominatie om geld in te brengen. Ook is het niet uitgesloten dat FC Barcelona ook spelers als Neto Murara, Clément Lenglet of Sergi Roberto uiteindelijk moet laten gaan om het salaris te drukken. Dat zijn spelers die volgend seizoen geen grote rol in de basis gaan spelen onder Ronald Koeman, verwacht het medium.

Een tweede optie is salarisverlaging van de absolute grootverdieners, waaronder Sergi Roberto, Gerard Piqué, Jordi Alba, Sergio Busquets, Antoine Griezmann en Ousmane Dembélé, die zijn contract moet verlengen of in deze zomer mag vertrekken. Vorig seizoen werd in de coronacrisis het salaris ook al enkele maanden met twaalf procent verlaagd. Sommige andere spelers, onder wie Frenkie de Jong, leverden tijdelijk in, maar verlengden hun contract wel, waardoor ze uiteindelijk hetzelfde bedrag krijgen over een langere periode. Piqué zou al wel aangegeven hebben in te willen leveren.

Lees ook: 'Barcelona vraagt spelers om loonoffer voor Messi: geen akkoord'

De laatste manier voor FC Barcelona om alsnog te kunnen voldoen aan de strikte salariseisen, is een uitzondering vanuit Javier Tebas, voorzitter van de Spaanse voetbalbond, voor Messi. De Catalanen hopen dat La Liga eenmalig meer loon wil toeslaan om superster Messi te behouden voor de competitie. De kans lijkt klein dat Tebas daaraan wil meewerken, maar de Catalanen verwachten het terug te verdienen aan ticketing, merchandising of bezoek van fans. Maar dan moet er wel eerst een uitzondering komen om hem te kunnen behouden. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen