Ajax neemt alsnog afscheid van Scherpen via koopdeal

5 juli 2021, 15:47

Ajax gaat Kjell Scherpen (21) dan toch echt daadwerkelijk verkopen aan Brighton & Hove Albion. De jonge keeper ontbreekt in de selectie van het trainingskamp en dat is om zijn overgang naar de Premier League-club af te ronden. Er wordt naar verluidt zo'n vijf miljoen euro betaald.

Dat schrijft Voetbal International althans, terwijl ook De Telegraaf melding maakt van de deal die in de afrondende fase zou zitten. Het was al bekend dat Scherpen zou vertrekken, maar dat zou in eerste instantie gaan om een verhuurperiode om meer ervaring op te doen. PEC Zwolle had onder andere interesse, maar inmiddels is duidelijk dat er al na twee jaar een einde komt aan de periode van Scherpen bij Ajax.

Door de interesse van Brighton & Hove Albion gaat Scherpen dus naar de Premier League, nadat hij bij Ajax tot vier officiële wedstrijden kwam, waaronder het ongelukkige optreden tegen AS Roma in de Europa League. Mede door een fout van de jonge keeper werden de Amsterdammers uitgeschakeld in de kwartfinale van het tweede toernooi van Europa.

Lees ook: De selecties van Ajax

Scherpen speelde eerder voor FC Emmen, de club waar hij doorbrak in het betaalde voetbal. Robert Sánchez is de eerste keeper van de ploeg van verdediger Joël Veltman, terwijl tweede doelman Mathew Ryan na zijn verhuurperiode terugkeert naar Arsenal. Welke rol men voor Scherpen in gedachten heeft, is nog onbekend. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen