RKC haalt keeper die onder Mourinho debuteerde voor United

5 juli 2021, 17:21

RKC Waalwijk heeft een nieuwe doelman aangetrokken. Het gaat om de transfervrije Portugees Joel Pereira. De door Manchester United opgeleide sluitpost tekent voor één seizoen, met de optie voor nog een jaar. Pereira vult de vacature in die Kostas Lamprou achterliet. Hij moet met Etienne Vaessen uitmaken wie eerste doelman wordt.

De 25-jarige Pereira heeft drie wedstrijden voor Manchester United op z'n naam staan. In 2017 liet José Mourinho hem debuteren. Tot een doorbraak op Old Trafford is het nooit gekomen, vorige maand liep zijn contract af. De keeper is de afgelopen seizoen telkens verhuurd geweest aan tal van clubs, waaronder Heart of Midlothian, Belenenses en KV Kortrijk.

"Met de komst van Joel halen we een doelman met veel potentie in huis, die eveneens beschikt over de nodige ervaring", zegt RKC's algemeen directeur Frank van Mosselveld op het clubkanaal van de Brabanders. "Hij genoot zijn opleiding bij Manchester United en heeft in die periode veel vlieguren gemaakt. Hier in Waalwijk krijgt hij de kans zichzelf verder te ontwikkelen en zullen we samen met hem voor het maximaal haalbare gaan."

Pereira gaat de concurrentiestrijd aan met Vaessen, die vorig seizoen Lamprou voor zich moest dulden. De Griek is inmiddels vetrokken naar PEC Zwolle.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen