Hereniging met Bosz lonkt voor alom begeerde Bazoer

6 juli 2021 – Riechedly Bazoer wordt in Frankrijk mogelijk herenigd met Peter Bosz, zo weet De Telegraaf te melden. De 24-jarige verdediger annex middenvelder weet zich in de belangstelling van Olympique Lyon. Ook Olympique Marseille, Lille OSC en Benfica hebben zich gemeld bij de entourage van Bazoer.

Hereniging met Bosz lonkt voor alom begeerde Bazoer

Het is geen geheim dat Bazoer een stap wil maken. Na een uitstekend seizoen bij Vitesse vindt hij de tijd rijp om te oogsten. In Frankrijk of Portugal kan hij zijn derde buitenlandse avontuur aangaan. Eerder stond Bazoer onder contract bij VfL Wolfsburg en FC Porto (huur), waar hij minder aan spelen toekwam dan voorzien. Vervolgt Bazoer zijn loopbaan in Lyon, dan gaat hij weer samenwerken met Bosz, die hij nog kent van zijn Ajax-periode.

Bazoer werd eerder deze transferperiode gelinkt aan Galatasaray, maar heeft ook flink wat andere opties. "Ik kan wel zeggen dat er veel belangstelling is voor Riechedly", laat broer en zaakwaarnemer Irchandly Bazoer weten aan bovengenoemde krant. Geen van de geïnteresseerde clubs heeft vooralsnog een akkoord bereikt met Vitesse. De spelmaker ligt nog voor één jaar vast in Arnhem.

Bazoer is ondanks de transferperikelen de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen bij Vitesse. "Iedereen weet dat ik ambitieus ben en het liefst een stap wil maken", gaf hij onlangs aan bij Omroep Gelderland. In hetzelfde interview vertelde Bazoer dat hij in zijn hoofd nog geen afscheid heeft genomen van Vitesse. "Niet zozeer. Er zijn wel een paar clubs die concreet zijn en ik moet gewoon de goede keuze maken. Het moet het perfecte plaatje zijn. Dan wil ik het liefst de stap maken."

Eredivisie

gerelateerd