Barça moet flink besparen: Griezmann in etalage gezet

6 juli 2021, 08:58   Bijgewerkt: 6 juli 2021, 11:04

Het is alle hens aan dek bij FC Barcelona. Om Lionel Messi te behouden, moet er flink worden gesneden in de salariskosten. Dat blijkt vooralsnog een lastige opgave. Diverse spelers werden al verkocht, maar er moeten nog meer namen van de loonlijst worden geschrapt. In Spanje houdt men er sterk rekening mee dat Antoine Griezmann moet vertrekken.

Griezmann is een grootverdiener in Camp Nou en zijn vertrek zou Barcelona financiële ademruimte geven. Mundo Deportivo schreef maandag al dat de dertigjarige Franse aanvaller op een back-uplijstje van Manchester City staat. De Engelse grootmacht richt zijn pijlen eerst op Harry Kane. Slaagt City er niet in om de Engelse spits over te nemen van Tottenham Hotspur, dan komt Griezmann in beeld.

In Barcelona hoopt men stilletjes dat de overgang van Kane naar Manchester City geen doorgang vindt. Waar Griezmann eerst werd beschouwd als een van de spelers die niet mocht vertrekken, wordt het verkopen van de man van honderd twintig miljoen euro nu mogelijk een noodzaak. Sport schrijft dat Barça deuren heeft opengezet voor een vertrek van Griezmann, terwijl ook Mundo Deportivo aangeeft dat afscheid nemen van de Fransman niet meer wordt uitgesloten.

Barcelona moet naar verluidt tweehonderd miljoen euro aan loonlasten zien te besparen. De club nam deze zomer al afscheid van Jean-Clair Todibo (OGC Nice), Konrad de la Fuente (Olympique Marseille), Francisco Trincão (Wolverhampton Wanderers) en Matheus Fernandes (contract verscheurd), terwijl Junior Firpo op het punt staat om naar Leeds United te verkassen. Ondertussen worden Samuel Umtiti, Miralem Pjanic en Philippe Coutinho naar de uitgang geduwd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen