Martínez lijkt te blijven: "Dat toont aan hoe gemotiveerd hij nog is"

6 juli 2021, 09:18

Het heeft er alle schijn van dat Roberto Martínez aanblijft als bondscoach van België. De 47-jarige Spaanse oefenmeester hulde zich na de uitschakeling op het EK in nevelen over zijn toekomst, maar inmiddels wijst alles erop dat een vertrek niet aan de orde is.

Peter Bossaert, de grote baas van de Belgische voetbalbond (KBVB), zei zondag dat Martínez niet hoeft te vrezen voor zijn baan. Ondanks het teleurstellende verlopen EK hebben de Belgen een rotsvast vertrouwen in de bondscoach. Martínez liet, op een persmoment direct na de kwartfinale tegen Italië, niet meer van zich horen.

Dat Martínez na de uitschakeling niets kwijt wilde over zijn toekomst, zegt volgens zijn zaakwaarnemer Jesse De Preter weinig. "Hij was heel erg ontgoocheld", vertelt hij bij Sporza. "Ik heb hem nog nooit zo meegemaakt - compleet anders dan na het WK in Rusland."

"De bondscoach heeft met volle zin en overtuiging een contract getekend tot het einde van het WK", vervolgt hij. "Hij wil dat uiteraard graag uitdienen. Het feit dat hij gisteren aan de telefoon al zo enthousiast over de Nations League begon te praten, toont aan hoe gemotiveerd hij nog is."

Martínez zal donderdag tijdens een persbijeenkomst terugblikken op het EK. Waarschijnlijk geeft de Spanjaard dan ook duidelijkheid over zijn toekomst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen