Voormalig Ajacied De Wit vierde zomeraanwinst PEC Zwolle

6 juli 2021, 10:12   Bijgewerkt: 6 juli 2021, 11:03

PEC Zwolle heeft zich versterkt met Mees de Wit. De Zwollenaren nemen de 23-jarige verdediger transfervrij over van Sporting Portugal. In de Overijsselse hoofdstad tekent de voormalig speler van Ajax een contract voor twee seizoenen met een optie voor een extra jaar.

De Wit was twee jaar geleden al eens op het trainingsveld van PEC Zwolle te bewonderen. Toen trainde hij, terwijl hij op de loonlijst stond bij Sporting Portugal, mee met de Zwolse beloften. De Portugese grootmacht nam De Wit in 2018 over van Ajax, maar tot een doorbraak in het eerste elftal kwam het niet.

"Ik ben blij met mijn contract bij PEC Zwolle. Deze club heeft al langere tijd interesse in mij. Het feit dat ik hier al eens eerder ben geweest en de lijntjes met Mike Willems al die tijd heel kort zijn geweest, onderstreept dat nog maar eens", vertelt De Wit, die in 2017 namens Jong Ajax vijf wedstrijden in de Eerste Divisie speelde. "Ik heb in Portugal veel geleerd en op hoog niveau mogen spelen en trainen. Echter is het voor mijn ontwikkeling goed om nu minuten te gaan maken. Dat hoop ik bij PEC Zwolle te gaan doen. Ik kan niet wachten om mij op het trainingsveld te laten zien en ga er alles aan doen om mij in het elftal te knokken", gaat hij verder.

De Wit stond al langere tijd op de radar bij PEC Zwolle. "Wij hebben hem ook in Portugal op de voet gevolgd en weten wie we binnenhalen. Niet in de laatste plaats op fysiek vlak heeft hij in Portugal grote stappen gemaakt. Dat is ook echt iets waar wij naar op zoek waren. Hij kan daarnaast op de gehele linkervleugel worden ingezet, waardoor Art ook meerdere opties heeft om hem in te zetten", aldus technisch manager Mike Willems.

Eerder versterkte PEC Zwolle zich met Kostas Lamprou, Jasper Schendelaar, Siemen Voet. Bovendien werd de huurperiode van Manchester City-speler Slobodan Tedic verlengd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen