'FC Barcelona mag Messi en Memphis vooralsnog niet inschrijven'

6 juli 2021, 12:40   Bijgewerkt: 15 juli 2021, 19:57

FC Barcelona kan vooralsnog geen van zijn zomeraanwinsten inschrijven voor de Spaanse competitie. De salariskosten moeten drastisch naar beneden worden bijgesteld zodat er voldaan kan worden aan de Financial Fair Play-regels. Tot die tijd kunnen Memphis Depay, Sergio Agüero, Eric García en Emerson Royal niet worden geregistreerd, zo claimt onder meer Goal.

Hetzelfde geldt voor Lionel Messi. Hij liep onlangs uit zijn contract en is daardoor op dit moment geen speler van Barcelona meer. Het ligt in de lijn de verwachting dat de Argentijnse ster ook volgend seizoen in Camp Nou is te bewonderen, maar Messi zal net als Memphis, Agüero, García en Emerson als nieuwe speler worden beschouwd omdat een contractverlenging voor 1 juli uitbleef.

Barcelona moet liefst tweehonderd miljoen euro aan loonlasten zien te besparen. En dat blijkt een lastige opgave. De Catalanen namen al afscheid van Jean-Clair Todibo (OGC Nice), Konrad de la Fuente (Olympique Marseille), Francisco Trincão (Wolverhampton Wanderers) en Matheus Fernandes (contract verscheurd), terwijl Junior Firpo naar alle waarschijnlijkheid naar Leeds United verkast. Maar dat is nog lang niet genoeg om Messi te kunnen behouden.

Tel daarbij het vertrek van de al verkochte of verhuurde spelers op en er wordt om en nabij de 90 miljoen euro aan salariskosten bespaard. Of dat genoeg is om de zomeraanwinsten of Messi in te schrijven? Nee, want slechts 25 procent van de besparingen mogen worden geherinvesteerd in de salarissen van nieuwe spelers. Dat komt neer op zo'n 22,5 miljoen euro, wat te weinig is om Memphis (twaalf miljoen euro bruto), Agüero (twaalf miljoen euro bruto), García (twee miljoen euro bruto) en Emerson (drie miljoen euro bruto) in te schrijven.

Er zullen naar het zich laat aanzien nog meer spelers naar de uitgang moeten worden geduwd. Spaanse media schreven eerder op de dag dat Barça er nu ook open voor staat om Antoine Griezmann te verkopen. Een vertrek van Messi zou het grote salarisprobleem van Barcelona oplossen, maar voorzitter Joan Laporta wil de Argentijn absoluut niet laten gaan. De preses [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/387015/laporta-plant-gesprek-in-met-la-liga-baas-over-toekomst-messi/,_blank,vloog onlangs naar Madrid] om Javier Tebas, de grote baas van La Liga, te praten over de toekomst van Messi.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen