Verkoop Júnior Firpo levert Barça welkome miljoenen op

6 juli 2021, 13:40   Bijgewerkt: 6 juli 2021, 14:31

FC Barcelona heeft dinsdagmiddag het vertrek van Júnior Firpo wereldkundig gemaakt. De 24-jarige vleugelverdediger is voor vijftien miljoen euro verkocht aan Leeds United. Barça heeft bij de verkoop een doorverkooppercentage van twintig procent bedongen.

Júnior Firpo is na Jean-Clair Todibo (OGC Nice), Konrad de la Fuente (Olympique Marseille) en Francisco Trincão (Wolverhampton Wanderers) alweer de vierde speler die wordt verkocht dan wel verhuurd. Ook nam de Catalaanse grootmacht afscheid van Matheus Fernandes, wiens doorlopende contract werd verscheurd.

Lees ook'FC Barcelona mag Messi en Memphis vooralsnog niet inschrijven'

Het ligt in de lijn der verwachting dat Barcelona deze zomer nog een hoop andere spelers gaat slijten. De club moet noodgedwongen snijden in de salariskosten snijden om aan de Financial Fair Play-regels te kunnen voldoen. Samuel Umtiti, Miralem Pjanic en Philippe Coutinho zijn de grootverdieners die Barça liever vandaag dan morgen loost, terwijl een verkoop van Antoine Griezmann mogelijk ook noodzakelijk is.

Júnior Firpo stond twee jaar op de loonlijst bij Barcelona. De vleugelverdediger kwam in de zomer van 2019 over van Real Betis en slaagde er in Camp Nou niet in een vaste basisplaats te veroveren. Onder Ronald Koeman speelde hij afgelopen seizoen achttien wedstrijden in alle competities.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen