Bizarre cijfers jubilaris Overmars: ruim 300 miljoen transferwinst

6 juli 2021, 15:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marc Overmars begon vandaag (dinsdag) exact negen jaar geleden met zijn klus als technisch directeur bij Ajax. De voormalig buitenspeler ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot een van de beste handelaren ter wereld. Hoewel hij zelf ook flink wat geld in zijn selectie pompte, kan geen Nederlandse club het verkooptempo van de Amsterdammers bijbenen.

Overmars bracht bij Ajax met transfers namelijk al 628,3 (!) miljoen euro in de clubkas. De zomer van 2019 was met afstand de meest lucratieve transferwindow onder zijn leiding, met ruim tweehonderd miljoen euro omzet. In die zomer verkocht hij Frenkie de Jong aan FC Barcelona, voor een recordbedrag van 86 miljoen euro. Ook Matthijs de Ligt (Juventus, 85,5 miljoen), Kasper Dolberg (OGC Nice, 20,5 miljoen) en

€17M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/maximilian-wober">Maximilian Wöber (Sevilla, 10,5 miljoen) spekten de clubkas flink.

Overmars kwam door zijn goede verkoopstrategie in de positie om zijn selectie zelf ook van een kwaliteitsinjectie te voorzien. In negen jaar tijd maakte hij 284,07 miljoen euro over op bankrekeningen van andere clubs. Sébastien Haller werd met zijn 22,5 miljoen euro de duurste Ajax-aanwinst ooit. Afgelopen zomer pompte hij uiteindelijk 62,5 miljoen euro in zijn selectie. Ook Antony (15,75 miljoen), Davy Klaassen (11 miljoen), Mohammed Kudus (9 miljoen) en Sean Klaiber (4,25 miljoen) moesten voor een transferbedrag worden losgeweekt.

Onder Overmars maakte Ajax daardoor sinds 2012 liefst 344,23 miljoen euro winst op de transfermarkt. De technisch directeur kocht en verkocht zichzelf daarmee in de kijker van diverse buitenlandse clubs, maar voorlopig lijkt hij zijn toekomst aan Amsterdam te binden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen