Sarri oppert Italiaanse ster als Ballon d'Or-winnaar

6 juli 2021, 16:20

Jorginho verdient het om na dit seizoen de Ballon d'Or te krijgen, vindt Maurizio Sarri. Jorginho won afgelopen seizoen met Chelsea de Champions League en is met de Italiaanse ploeg nog volop in de race om de Europese titel. Mocht de middenvelder met Italië dinsdagavond winnen van Spanje, wacht een finale tegen Denemarken of Engeland. 

Sarii werkte in het verleden samen met Jorginho bij Napoli en Chelsea, zijn huidige werkgever. Sarri vindt dat de middenvelder vaak niet wordt begrepen. "Hij doet alles zo eenvoudig lijken. Dat is zijn grootsheid", vertelt hij aan Sportitalia. Jorginho kwam in 2018 naar Chelsea. "Toen ik naar Chelsea ging, hebben we hem voor de ogen van Manchester City weggekaapt. Aanvankelijk vonden supporters en journalisten hem moeilijk te begrijpen. Maar nu wordt hij gewaardeerd. Hij heeft ook de aanvoerdersband van Chelsea gedragen."

Sarri vindt dat zijn voormalige pupil een persoonlijke onderscheiding verdient. "Als hij het EK wint, is hij een kandidaat voor de Ballon d'Or." De strijd om de prijs wordt de laatste jaren gedomineerd door Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. In de laatste tien jaar wist alleen Luka Modric (2018) die trend te doorbreken. De prijs werd afgelopen seizoen vanwege de coronacrisis niet uitgereikt.

Italië neemt het dinsdagavond op tegen Spanje in strijd om een plek in de finale van het EK. Dat duel begint om 21.00 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen