AZ verliest wéér keeper: wie blijft er over onder de lat?

6 juli 2021, 17:35

AZ heeft definitief afscheid genomen van Rody de Boer. De jonge doelman werd afgelopen seizoen verhuurd aan De Graafschap en beschikte over een doorlopende verbintenis bij de Alkmaarders, maar vertrekt transfervrij naar Roda JC. Het is zeer de vraag wie de komende maanden het doel van AZ gaat verdedigen.

De Boer heeft zijn krabbel gezet onder een driejarig contract bij Roda JC, waar hij waarschijnlijk eerste doelman wordt. Bij De Graafschap was hij dat afgelopen seizoen ook, maar hij slaagde er niet in om een langer verblijf af te dwingen. De Boer wisselde sterke optredens af met zwakke, waardoor hij De Graafschap niet aan promotie naar de Eredivisie kon helpen.

AZ neemt binnenkort waarschijnlijk ook afscheid van Marco Bizot, die volgens diverse media in de belangstelling staat van het Griekse Olympiakos. Ook Jasper Schendelaar trok de Alkmaarse deur al achter zich dicht. De talentvolle doelman vertrok transfervrij naar PEC Zwolle. Alleen Hobie Verhulst blijft daardoor over als keeper voor de Alkmaarders.

Rody de Boer speelde in de jeugdopleiding van ADO Den Haag en koos in 2017 voor een overstap naar Telstar, waar hij zich in de kijker speelde van AZ. Een doorbraak bij de Eredivisie-subtopper bleef de afgelopen drie jaar echter uit.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen